info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

Ron Ocumare

Ron Ocumare

05 aug 2015

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere Ron Ocumare. Vi er i Danmark blevet eneforhandler på den klassiske romserie fra Venezuela, som snart kan fås i Danmark. Serien dækker over tre udgaver og ventes hjemme snarest. Alle tre rommer vil være at finde i nye og flotte designs.

Under vores besøg på fabrikken i Venezuela sidste år, får vi en rundtur på komplekset. I lagerhallen, hvor rommen Ocumare ligger til lagring, udvælger maestro ronero Andrés Contreras en tønde, som en af lagerarbejderne forsigtigt borer ind i, mens hans kollega står klar med en lang kolbe, som han sætter for hullet for at trække 10-15 centiliter rom ud, inden hullet hurtigt bliver lukket til igen med en lille træprop. Rommen fra tønden har lagret i lidt over otte år og har en fadstyrke på omkring 60 procent alkohol, og derfor er smagen meget tørrere og mere egetræsfyldig, end når den er vandet ned til de normale 40 procent. Der er dog ikke nogen tvivl om, at der er tale om en Ocumarerom, for den har helt umiskendeligt den samme smagsmæssige DNA, som den Ocumare Reservada, der efter rundturen blev serveret for os i Alejandro Hernández’ gamle hus. Man kan bedre finde de lidt finere krydderinuancer, når rommen er vandet ned til 40 procent alkohol og er blevet blendet, men den mister samtidig noget af den fyrighed, som ofte tiltaler erfarne romdrikkere.

 

 

Vi får at vide, at vi har været heldige med den tønde, vi har smagt fra, for rommen er overraskende velafbalanceret. Der er stor variation i smagen fra tønde til tønde, og rommen blendes for at opnå både balance og ensartethed, så Ocumare Reservada smager ens fra år til år.

Her smager vi på rom direkte fra fadet

Andrés Contreras taler med stor stolthed om mærket Ocumare, der med sit navn repræsenterer denne venezuelanske region og har formået at skabe sin egen identitet på hjemmemarkedet mellem store venezuelanske spillere. Serien blev introduceret med den hvide Ocumare Blanco og den fireårige Ocumare Añejo, men det er et mærke med store reserver af lagret rom, og efterhånden som den er modnet, har man udbygget den. Således kunne man i 2006 introducere Ocumare Edición Reservada, der består af et blend af rom, som har lagret i op til 12 år, og i 2015 har man haft nok modnet rom til yderligere at udbygge serien med Ocumare XO.