info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

Chantrose - Provence

Generelt om Chantrose - Provence

Provence er en Sydfransk vinregion grænsende til Norditalien, som er mest kendt for deres rosévine. Det er den helt store rosévin-producent i Frankrig, som faktisk står for over 80% af den samlede produktion i landet.

Man må i Provence benytte sig af en lang række forskellige druesorter, herunder Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Clairette, Grenache, Grenache Blanc, Grenache Noir, Marsanne, Mourvèdre, Roussanne, Sauvignon Blanc, Syrah og Ugni Blanc. Mourvèdre-druen er dog den mest udbredte i regionen.

Rosévin er meget populært i tiden, og faktisk tegner rosévin sig for en tredjedel af danskernes vinindkøb. Men hvordan laver man rosé? Blander man bare rød- og hvidvin sammen, ligesom Erik påstår? Nej, selvfølgelig gør man ikke det. Rosévin er produceret ud fra røde druer – skallen er rød og kødet indeni er hvidt. Druesaften er tilmed hvid, og når man presser druesaften ud af druerne, er det afgørende for vinens farve, hvor længe man vælger at holde drueskin og druesaft samlet. Det varierer meget, men det plejer at være mellem 2 og 24 timer, alt efter producent.

En rosévin fra Provence er oftest tør, liflig og frisk, men det svinger en del ift. hvor kraftig den er på frugten. Rosévine fra Provence skal drikkes afkølet og unge, mens de er friske og livlige – det er ikke gemmevin.

Chantrose AOP Côtes de Provence Rosé 2018
Provence, Frankrig

Chantrose er en premium rosévin som fornemt præsenterer noget af det bedste rosévin i Côtes de Provence. Druerne er høstet fra vinstokke som er mellem 20-25 år gamle. Oenolog Pie...