info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

Nägelsförst Wine Estate - Baden

Generelt om Nägelsförst Wine Estate - Baden

Nägelsförst Wine Estate ligger i Baden-Baden i Tyskland som grænser op til Alsace i Frankrig. Vinmarkerne i området er nogle af regionens ældste, og går helt tilbage til 1268. Nägelsförst Wine Estate råder over 33 hektar vinmarker beplantet med vinstokke i et ganske unikt miljø, som er meget solrigt og samtidig beskyttet af en skov ved navn Black Forest. Det skaber et helt særligt makromiljø, og Nägelsförst er særligt specialister i vinproduktion på Riesling-druen, men dyrker samtidig også Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Spätburgunder (Pinot Noir), Cabernet Sauvignon, Merlot og Tempranillo med stor succes. Vinproducenten Nägelsförst Wine Estate blev i 2018 kåret som det bedste vinhus i Baden af vinmagasinet ’Selection’, efter en omfattende blindsmagningskonkurrence.

Nägelsförst Wine Estate arbejder med tre forskellige niveauer på deres vine; estate-vin, village-vin og single vineyard wines. Herunder er de tre niveauer beskrevet:

ESTATE (GUTSWEIN):
Estate-vinene, bedre kendt som Gutswein, er sammensat af druer fra forskellige parceller fra vingårdens mange marker. Disse vine er mærket med en sølvfugl på etiketten.

VILLAGE (ORTSWEIN):
Village-vinene, bedre kendt som Ortswein, er sammensat af druer fra de bedste parceller fra vingårdens marker. Disse vine er mærket med en guldfugl på etiketten.

SINGLE (LAGENWEIN):
Single-vinene, bedre kendt som Lagenwein, består af druer fra enkelte parceller, og er dermed husets enkeltmarksvine – kun de bedste parceller benyttes her. Disse vine er mærket med en kobberfugl på etiketten. Vine fra single-serien har stort gemmepotentiale.

Kvaliteten af jorden som dyrkes i området, er blevet analyseret af den franske ingeniør og mikrobiolog Claude Bourguignon. Ifølge hans rapport, så anslås det at ca. 80 % af de samlede vinmarker hos Nägelsförst Estate kan sammenlignes med Grand Cru- og Premier Cru-marker i Bourgogne.

Hos Nägelsförst Wine Estate fokuseres der på at være så skånsom ved miljøet som overhovedet muligt. Derfor benytter man bl.a. letvægtsflasker som både hjælper på CO2 udslippet under fragten, og samtidig sparer 23 % af det samlede glasforbrug. I markerne dyrkes vinstokkene uden brug af insekticider og herbicider, og man følger desuden en generel økologisk forretningspraksis. Formålet med det hele er naturligvis at bevare jorden og ikke mindst markerne, så også fremtidige generationer kan nyde godt af det unikke terroir.

Nägelsförst Estate Bergliebe Riesling
Baden, Tyskland

DATA: Land: Tyskland Region: Ortenau, Baden Mark: Druer fra forskellige parceller Drue: Riesling Årgang: 2020 Jordbund: Granit med lag af skifer Alkoholprocent: 12,5 % Restsukker...