info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

R&G Soleras Olvidadas Sherry - Jerez

Generelt om R&G Soleras Olvidadas Sherry - Jerez

Rolland & Galarreta startede deres portefølje med vin fra Rioja, Ribera del Duero og Rueda. Nu kan topproducenten tilføje endnu et spansk kerneområde til deres linje af vine, nemlig Jerez. Vinhuset har igennem fem år søgt efter de helt rette vinsystemer i området og er nu endelig klar med en Manzanilla-, Fino- og en Amontillado-sherry. Serien hedder Soleras Olvidadas og betyder de glemte soleras.

Sherry er måske den ældste ’naturvin’ der findes, og må produceres indenfor ’sherry-trekanten’ hvor hjørnestenene er byerne Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. I området laves mange forskellige sherrytyper, men man benytter kun tre forskellige vindruer herunder Palomino Fino, Pedro Ximénez og Moscatel.

Sherry er nok mest kendt for kategoriens søde vine (Pedro Ximénez og Moscatel), selvom langt største delen af sherrytyperne er tørre vine. Der findes helt overordnet to stilarter indenfor sherry, som generelt kan beskrives som en fadmodnet hvidvin. De to stilarter refereres henholdsvis til som Fino-stilen og Oloroso-stilen.

1. Fino-stilen modnes under et lag af en helt særlig gærtype som kaldes flor. Denne gærtype lever af nærringsstofferne i vinene, og er ganske unik for regionen. Flor hjælper til at vinen ikke oxiderer i tønderne. Fino-typerne tilsættes kun alkohol op til 15 % så laget af flor kan etableres.

2. Oloroso-stilen modnes oxidativt og uden flor-lag, da man efter gæringen tilsætter mere alkohol end hvad gæren kan holde til – typisk op til ca. 17-18 % alkohol. 

Sherry er en utrolig lækker men også meget anderledes vinstil, som særligt værdsættes af folk som har fået smag for netop dette. Smagsmæssigt er sherry i høj grad en tilvænningsvin, eller hvad man på engelsk kalder for en acquired taste. De unge og flor-modnet typer som Fino og Manzanilla vil være præget af smagsnoter som gær, æblemost, nødder og oliven. Fino-stilen er i høj grad en madvin som kan ledsage fx tapas, oliven, lette oste, skaldyr og hvide fisk. Den ældre, forstærket og oxideret sherry-type Oloroso er typisk meget mørk i sin smagsprofil med noter af balsamico, forskellige nødder, chokolade, orangeskal, rosin og salt.

Rolland & Galarreta tilbyder både Manzanilla-, Fino- og Amontillado-sherry – alle sammen vine på et meget højt kvalitetsniveau og med en stor kompleksitet.

R&G Soleras Olvidadas Manzanilla Sherry 15 %
D.O. Jerez-Xérès-Sherry, Spanien

VIN-DATA: Drue: Palomino Fino Gennemsnitsalder: 6 år gammel Restsukker: 0,5 g/L Alkoholprocent: 15 % Solerasystem: Solera San León est. 1822. Serveringstemperatur: 6-8°C Rolland...

R&G Soleras Olvidadas Fino Sherry 15 %
D.O. Jerez-Xérès-Sherry, Spanien

VIN-DATA: Drue: Palomino FinoGennemsnitsalder: 8 år gammel Restsukker: 0,5 g/L Alkoholprocent: 15 % Solerasystem: Solera Miraflores Serveringstemperatur: 6-8°C Rolland & Ga...

R&G Soleras Olvidadas Amontillado 541 Sherry 21 %
D.O. Jerez-Xérès-Sherry, Spanien

VIN-DATA: Drue: Palomino FinoGennemsnitsalder: 30 år gammel Restsukker: 1-2 g/L Alkoholprocent: 21 % Solerasystem: Solera Santa Ana est. 1740. Serveringstemperatur: 12-14°C Hold...