Vidst du at …
… ”champagne” er en mousserende vin lavet ved sekundær fermentering af vin, hvorved der dannes kulsyre? Det er en speciel vintype der tager navn efter det franske distrikt Champagne, hvor den ligeledes udelukkende må produceres. Er vinen ikke produceret i Champagne ud fra ”champagne-metoden”, må produktet IKKE markedsføres som ”champagne”. 🥂
Mange bruger fejlagtigt ordet ”champagne” som en fællesbetegnelse for mousserende vin. Der findes dog en del vine på markedet, som ikke må kaldes for champagne, men som er produceret på ”champagne-metoden”. Herunder ser du en liste over eksempler på dette:
Cava
Mousserende vin fra Spanien produceret efter Champagne-metoden.
Crémant
Franske mousserende vine produceret udenfor Champagne, men efter Champagne-metoden.
Spumante
En fællesbetegnelse for de Italienske mousserende vine, hvor nogle produceres efter Champagne-metoden.
Sekt
Tyske mousserende vine, hvor nogle produceres efter Champagne-metoden.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk