info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

Vær' opmærksom på hvad "champagne" dækker over

Vidst du at …
… ”champagne” er en mousserende vin lavet ved sekundær fermentering af vin, hvorved der dannes kulsyre? Det er en speciel vintype der tager navn efter det franske distrikt Champagne, hvor den ligeledes udelukkende må produceres. Er vinen ikke produceret i Champagne ud fra ”champagne-metoden”, må produktet IKKE markedsføres som ”champagne”. 🥂

Mange bruger fejlagtigt ordet ”champagne” som en fællesbetegnelse for mousserende vin. Der findes dog en del vine på markedet, som ikke må kaldes for champagne, men som er produceret på ”champagne-metoden”. Herunder ser du en liste over eksempler på dette:

Cava 
Mousserende vin fra Spanien produceret efter Champagne-metoden.

Crémant 
Franske mousserende vine produceret udenfor Champagne, men efter Champagne-metoden.

Spumante 
En fællesbetegnelse for de Italienske mousserende vine, hvor nogle produceres efter Champagne-metoden.

Sekt 
Tyske mousserende vine, hvor nogle produceres efter Champagne-metoden.