info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60

Forsøg med rom

Forsøg med rom

28 feb 2014

Fordelen ved at arbejde med rom er, at jeg med nogenlunde ”straight face” kan sige til min kone, at jeg arbejder, når jeg eksperimentere med at sætte rom sammen med nye ingredienser, laver drinks eller i en stille stund efter maden, når børnene er lagt i seng, nyder en førsteklasses rom til min kaffe. Det kan jo være nødvendigt, nogle gange at tage noget arbejde med hjem!

Jeg laver mange eksperimenter med rom. Rom er sådan en alsidig og indbydende drik, at den inviterer til, at man forsøger at tænke den ind i nogle nye sammenhænge, ”twister” eller forfiner en klassisk kombination. 

Nu forholder det sig jo ikke sådan, at jeg hver gang jeg laver drinks prøver at opfinde noget nyt. Der er selvfølgelig en grund til at de klassiske romdrinks er blevet klassikere. Men et forsøg kan også være noget så simpelt, som at prøve en ny rom i ens Mojito. For nogle måneder siden var vi nogle stykker der lavede en Mojito blindsmagning, hvor vi havde en erfaren bartender til at mikse 4 Mojitos, på præcis samme måde, med den eneste forskel at der blev brugt 4 forskellige rom. Det var slående og en smule overraskende hvor let det var at identificere den enkelte rom, i blandingen af rørsukker, mynte og lime og hvor forskelligt de smagte, når man smagte dem op mod hinanden. Et bevis på hvor lidt der skal til for at få en ny oplevelse med en klassiker.

Prøv eksempelvis at bruge Cubanacan 3 år i din Mojito og du får et helt andet udtryk end hvis du laver den med Puntacana Club Silver Dry.