Årgang: 2019
Produkt: Biodynamisk naturvin
Område: Franken, Tyskland
Mark: Stein, Stetten
Drue: Silvaner (Alte Reben: +50 år gamle stokke)
Fermentering: Spontan
Modning: Cementæg og amphora
Stil: Trocken (tør)
Alkohol: 12,5 %
Restsukker: 0,7 g/L
Weingut am Stein er en af Tysklands bedste biodynamiske naturvinsproducenter. De mestrer vinproduktion på bl.a. druerne riesling, silvaner og spätburgunder, og laver udsøgte tørre Franken-vine. I Franken, hvor vineriet holder til, laver wine maker Ludwig Knoll vin på fire forskellige marker, herunder Würzburger Stein, Innere Leiste, Stetten Stein og Randersackerer.
Denne vin handler om tekstur! Det helt centrale element i denne vin er den modne og fine tannin som fylder munden med en saftig og salt følelse. ’Alte Reben’ betyder ’gamle vinstokke’ og refererer naturligvis til de utroligt gamle stokke som har leveret druer til denne vin. Gamle vinstokke er kendetegnet ved at have et lavere udbytte men til gengæld en højere smagsintensitet på den færdige vin.
Weingut am Stein blev kåret til “Winery of the year” af den tyske restaurantguide Schlemmer Atlas i 2021.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk