Årgang: 2019
Produkt: Biodynamisk naturvin
Område: Franken, Tyskland
Mark: Stein, Stetten
Drue: Scheurebe (Alte Reben: +50 år gamle stokke)
Fermentering: Spontan
Modning: Cementæg, store fade og barrique
Stil: Trocken (tør)
Alkohol: 13 %
Restsukker: 0,5 g/L
Weingut am Stein er en af Tysklands bedste biodynamiske naturvinsproducenter. De mestrer vinproduktion på bl.a. druerne riesling, silvaner og spätburgunder, og laver udsøgte tørre Franken-vine. I Franken, hvor vineriet holder til, laver wine maker Ludwig Knoll vin på fire forskellige marker, herunder Würzburger Stein, Innere Leiste, Stetten Stein og Randersackerer.
Som noget ganske særligt er denne vin lavet på Scheurebe-druen, som primært dyrkes i Tyskland og Østrig. Druen er en krydsning mellem riesling og bukettraube fra 1916. Druen skaber vin med god koncentration og en tydelig smag af stikkelsbær og grapefrugt. Den afspejler desuden særheder i terroir utrolig godt.
Vinen her fokuserer på krydderier og urter, en klar, kølig salthed og stor fylde hvilket giver en vin med stor kompleksitet og personlighed. Der bruges et strejf af nyt egetræ i produktionen af denne vin, hvilket tilføjer fedme og struktur.
’Alte Reben’ betyder ’gamle vinstokke’ og refererer naturligvis til de utroligt gamle stokke som har leveret druer til denne vin. Gamle vinstokke er kendetegnet ved at have et lavere udbytte men til gengæld en højere smagsintensitet på den færdige vin.
Weingut am Stein blev kåret til “Winery of the year” af den tyske restaurantguide Schlemmer Atlas i 2021.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk