Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vine
Efter omhyggelig udvælgelse knuses druerne, og bliver efterfølgende kold-macereret i fire døgn, før de gæres i 15 dage mellem 25-28°C. Den afsluttende malolaktiske fermentering sker i stålbeholdere før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et strejf af eg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i seks måneder
Duften af vinen er intens og frisk med masser af frugt, samt krydrede og balsamiske noter. Smagen er ligeledes frisk med en mediumfyldig krop, og viser masser af frugt. Vinen efterlader dig med en god lakridsagtig fornemmelse i afslutningen.
Denne vin går godt til pastaretter, friske grøntsager, tapas og unge oste.
VINENS DNA:
Druesorter: 100% Tempranillo
Vinstokke: 10-20 år gamle
Fermenteringstemperatur: 25-28°C
Fermenterings- & macereringsperiode: 15 dage
Fadtype: 80% Fransk & 20% Amerikansk
Alder på fade: 3-5 år
Fadlagringsperiode: 6 måneder
Til i flasken: 4 måneder
Serveringstemperatur: 16°C
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk