info@caribbeanrumtraders.dk
Telefon: +45 72 11 80 60
Land/Region Rioja, Spanien
ABV -
Alder -

Altos de Rioja begyndte at lave vin i september 2006 . Vinen er produceret på en gård i hjertet af det bedste vinområde i Rioja Alavesa, lidenskabeligt anført af en gruppe erfarne fagfolk. Med stor erfaring fra den spanske vinverden er Roberto San Ildefonso fra Finca Sobreño i Toro og Bienvenido Muñoz fra Bodegas Muñoz i La Mancha gået sammen med vinproducenten Jean-Marc Sauboua fra Bordeaux, for at skabe en række unikke og moderne Rioja-vine.

Efter omhyggelig udvælgelse knuses druerne og opbevares i små 2000-liters tanke, hvor den kold-macereres i fire døgn inden den gæres i ti dage ved ca. 30°C. Den afsluttende malolaktiske fermentering tager 15 dage, og sker på egetræ før vinen gennemgår en fadlagring. For at give denne vin et markant fadpræg, lagrer den på både fransk og amerikansk egetræ i 15 måneder.

Vinen har en fantastisk aroma - kraftig og meget kompleks med sorte frugter, krydderier, cedertræ, violer og ristet egetræ. Smagen er afrundet, olieret og fløjlsagtig, med en umiddelbar mineralitet, og en lang finish, hvor den viser sin høje kompleksitet af friske frugter og krydderier. Man efterlades med en behagelig eftersmag af lakrids.

VINENS DNA:

Druesorter: 90% Tempranillo & 10% Graciano

Vinstokke: 80 år gamle

Fermenteringstemperatur: 25-30°C

Fermenterings- & macereringsperiode: 25 dage

Fadtype: 85% Fransk & 15% Amerikansk

Alder på fade: Nye fade

Fadlagringsperiode: 15 måneder

Til i flasken: 15 måneder

Serveringstemperatur: 16°C