I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
Réva Dolcetto d’Alba er lavet med Dolcetto-druer fra sydvendte marker, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.
VINDATA:
Årgang: 2020
Område/mark: Monforte d'Alba, Loc. San Sebastiano
Druesort: Dolcetto
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i stål i 10-15 dage.
Modning: 6 måneder i ståltank
Serveringstemperatur: 18-20 grader
Friske og imødekommende aromaer af kirsebær, peber og lavendel. En vin med masser af balance på sin syre og tannin. Stor drikkevenlighed.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk