I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
Réva Barolo Ravera er lavet med Nebbiolo-druer fra den øst- og sydøstvendte mark Ravera i Novello, ca. 380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.
VINDATA:
Årgang: 2016
Område/mark: Ravera, Novello MGA
Druesort: Nebbiolo (klon: Michet)
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i egetræs-vats i 30-35 dage - efterfølgende malolaktisk fermentering i beholdere af stål
Modning: 24 måneder i brugte egetræstønder
Serveringstemperatur: 18 grader
Réva Barolo Ravera er lige så kompleks som den er balanceret og elegant. Den har en krydret næse med noter af blomster, røde og sorte bær og tobak. Det er en vin med god syre samt stor tanninkoncentration, men som samtidig er fløjlsblød i munden.
Udmærkelser:
2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Ravera 2016
2021 - JAMESSUCKLING.COM
95 points til Réva Barolo Ravera 2016
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk