I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
Réva Barolo Cannubi er lavet med Nebbiolo-druer fra den østvendte mark Cannubi i Barolo. Høsten foregår manuelt og der laves kun 2.000 flasker af denne vin årligt.
VINDATA:
Årgang: 2017
Område/mark: Cannubi, Barolo MGA
Druesort: Nebbiolo (klon: Lampia)
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i egetræs-vats i 35 dage.
Modning: 24 måneder i store egetræstønder med yderligere seks måneders flaskemodning inden frigivelse
Serveringstemperatur: 18 grader
Réva Barolo Cannubi er vinens svar på elegance. En meget balanceret vin der starter med noter af hengemte krydderier, kirsebær og lakrids. Smagen er fyldig og vedholdende, og har en skøn syrlighed samt flot tannin med dejlig struktur.
Udmærkelser:
2021 - JAMESSUCKLING.COM
96 points til Réva Barolo Cannubi 2017
2021 - ROBERT PARKER - WINE ADVOCATE
93 points til Réva Barolo Cannubi 2017
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk