Denne rom er destilleret på Haiti, nærmere bestemt på Barbancourt Rum Distillery. Dette destilleri er kendt for at producere rom direkte af den rene sukkerrørsjuice. Barbancourt ejer selv omkring 120 hektar sukkerrørsmarker i det haitianske sukkerrørsområde Plaine du Cul-de-Sac. For at kunne sikre leverancen af sukkerrørsjuice til firmaets rom, har Barbancourt løbende købt sukkerrørsmarker op, og i dag leverer selskabet selv cirka 60 procent af de sukkerrør de bruger i deres produktion. Rommen er øens mest kendte eksportvare, og firmaet siges at holde omkring 20.000 mennesker i arbejde.
Der høstes sukkerrør fra november til juni, og når sukkerrørene er blevet høstet, bliver de kørt til destilleriet, hvor de hugges op i mindre stykker og knuses i sukkermøllen, hvor juicen presses ud af sukkerrørsstykkerne. Den friske sukkerrørsjuice, der også kaldes vesou, tilsættes vand og gær, som er kultiveret i virksomhedens eget laboratorium. Gæringen foregår over 70 timer, og den lange proces resulterer i en mæsk med en alkoholprocent på 7 og et højt indhold af smagsgivere, i form af estere, som giver den endelige rom fylde og krop.
Mæsken bliver dobbeltdestilleret, først i et enkeltkolonneapparat, hvor alkoholprocenten når op på 70 og dernæst i et kedelapparat af kobber, hvor rommen opnår en alkoholprocent på 90. Før den lagres på franske egetræsfade fra Limousin i Frankrig, bliver rommen vandet ned, så den har en alkoholstyrke på 50 procent, når den bliver hældt på fadene.
Således foregår produktionen af den klassiske Barbancourt Rhum fra Haiti. Silver Seal’s Haiti-aftapning skiller sig dog ud ift. fadlagringen. Man vander ikke rommen ned i 50 procent alkohol inden den lægges på fade, og fadene man benytter er ikke af fransk egetræ, men af brugte bourbon fade. Denne anderledes lagringsmetode kombineret med de køligere temperature i Skotland giver en helt anden rom end den klassiske Barbancourt Rhum.
Fremtoning:
I modsætning til den Barbancourt-karakter som vi kender så godt, så får man som sagt her en helt anden rom. Det overdøvende indhold af tannin udebliver, men er erstattet af en blød og elegant vinøs karakter. Man kan i rommen finde en latent smag af rosin samt grønt æble, som er med til at give en dejlig friskhed. Her er også citrus med et snert af vanilje i en fin balance mellem styrke og elegance. Rommen er tappet på flaske ved 50 procent alkohol, hvilket er perfekt afstemt.
Der er kun tappet 299 flasker af denne rom, som kommer fra fad nummer 12. Rommen er endvidere destilleret i 2004 og tappet på flaske i 2015, hvilket giver en lagringstid på 11 år. Farven er flot gylden, som er kendetegnet ved en rom, som ikke er tilsat karamel for farve.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk