DARSA-destilleriet er den største romproducent i Guatemala og leverer rom til flere uafhængige aftappere verden over. Sukkerrørene som bruges til at producere denne rom, stammer udelukkende fra Guatemala. Rommen her er lavet på en base af melasse og ikke sukkerrørs-'honning', som det ofte ses i Guatemala. Efter modningen i Guatemala tilbringer rommen yderligere 14 måneder i lagerhallen hos Darroze Bas-Armagnacs. Dette sker på franske egetræsfade som tidligere har indeholdt Sauternes-vin. Dette giver en særlig og ekstraordinær afslutning til rommen både ift. produktionen og på denne måde også i smagen.
Rommen har noter af lindetræ og frisk græs med et strejf af anis. Yderligere tørrede frugt og subtile træagtige noter er også til stede. Det er en meget kompleks oplevelse med smag af tørret abrikos, frisk sukkerrør, honning og krydderier. Tanninerne er afrundede og meget velafbalanceret. Rommen er tappet ved flotte 46,5 % alkohol, hvilket øger kompleksiteten i smagsoplevelsen.
Bapt & Clem’s er en uafhængig aftapper fra sydvest Frankrig, nærmere bestemt Armagnac-regionen. Manden bag firmaet er Marc Darroze, som igennem 20 år har arbejdet med armagnac-mærket Darroze. Igennem sit arbejde med armagnac har Marc fundet glæden ved alverdens spiritus, herunder både rom, cognac og calvados. Denne glæde har ført til, at Marc har udviklet Bapt & Clem’s – et uafhængigt spiritusaftapper-brand opkaldt efter hans to sønner Baptiste og Clément.
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk