Ordet ”vermouth” er den franske udtale af det tyske ord ”wermut” og betyder ”wormwood”, altså ”malurt” på dansk. Malurt har igennem historien været en væsentlig ingrediens i vermouth. Hedvine indeholdende bynke eksisterede i Tyskland omkring 1600-tallet – på samme tid opstod der en lignende hedvinstype i Piemonte, Italien. Denne vintype blev populær specielt i England, hvor den blev omtalt som ”vermouth”, hvilket var været navnet for vinen lige siden.
I dag er vermouth en fortificeret vin, altså en druebaseret vin hvor der er tilsat spiritus. Inden man lægger vinen på egetræstønder, tilsætter man ofte forskellige planter, urter og krydderier. Man tilsætter normalt bynke, nellike, kanel, kinin, citrusskal, kardemomme, kamille, koriander, enebær og ingefær. Tilsætningen varierer naturligvis fra brand til brand, ligesom druesorten til basisvinen ligeledes kan variere.
François Lurton Leonce Vermouth Sauvignon Blanc Extra Dry er en hvid vermouth bestående af spiritus og vin. Spiritusdelen er destilleret på udvalgte Sauvignon Blanc-druer fra Ger...
CRT Spirits ApS
Birkegårdsvej 30, 8361 Hasselager
Telefon: +45 72 11 80 60
E-mail:
info@caribbeanrumtraders.dk