info@caribbeanrumtraders.dk
Phone: +45 72 11 80 60

R&G Rolland Galarreta Iconic

Country/Region Rioja, Spanien
ABV -
Age 2016

To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.

Denne vin er en sammensmeltning af spansk terroir og fransk know-how, bestående af 95% Tempranillo og 5% Garnacha. Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke, som gror i en jordbund af kalkler. Druerne kommer fra de bedste vingårde i Rioja Alavesa-regionen beliggende mellem 450-700 højdemeter.

Vinen er blevet fermenteret og macereret i 26 dage, og efterfølgende fadlagret i 12 måneder på nyt fransk egetræ. Tønderne brugt til fadlagringen af denne vin kommer fra de tre bødkere Sylvain, Orion og Radoux, og er alle semi-toasted.

Høsten i 2016 lå sent på året grundet tørke og høje sommer-temperaturer, men med gode forhold i september og oktober endte druerne med at være perfekte, og høsten kom sikkert i hus.