To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.
"Esencia" er spansk og betyder "Of The Essence". Denne vin er essensen af den udvalgte frugt, hvorefter den bedste og mest forsigtige vinfremstilling anvendes til at lave dette unikum. To kulturer og to forskellige vinfremstillingsmetoder, beviser i denne vin Spaniens fremragende terroir.
Vinen består af 100% Tempranillo. Udvælgelsen af druerne udføres ved hjælp af Vistalys, en optisk udvælgelsesform fra Bucher Vaslin, som udfører en streng kontrol, så kun perfekte druer går igennem. Stilkene fjernes fra druerne uden at mose dem. Herefter har vinen fået en kold-maceration over fire dage efterfulgt af en kontrolleret alkoholisk gæring ved 28ºC. Vinen er i alt modnet i 18 måneder i nye amerikanske egetræstønder.
Farve: Stærkt koncentreret og mørk kirsebærrød vin.
Næse: En livlig, delikat næse med lakrids og læderaromaer med hints af sort peber.
Smag: Elegance, kompleksitet og energi. På ganen viser den bløde tanniner og lakrids, en fløjlsagtig struktur og en lang, lækker og vedholdende finish.
Til mad: Rødt kød.