Bourgogne-regionen i Frankrig har været hjemsted for vin lige siden romerne plantede de første stokke for 2000 år siden. Vinen blev videreudviklet af munke op igennem århundrederne, og siden tog hertugerne af Bourgogne over. Vinproduktion er blevet raffineret og perfektioneret gennem tiden, hvilket har resulteret i en af de mest ikoniske vinregioner i hele verden.
I Bourgogne nær byen Pernand-Vergelesses, finder man den familieejede virksomhed Domaine Dubreuil-Fontaine. Vinhusets historie starter i 1879, hvor Pierre Arbinet etablerer vinmarker, der senere overdrages til svigersønnen Julien Dubreuil. I dag styrer Christine Gruere-Dubreuil de gamle marker, efter at have afløst sin far - Bernard Dubreuil. Christine er 5. generation i familien, og dette gamle vinhus er i sandhed en familievirksomhed.
UDBYTTE (I ANTAL FLASKER): 3 000
DRUE: Chardonnay
ALDER PÅ VINSTOKKE: 35 år
FADLAGRING: 12 måneder i egetræsfade. 30% ny eg.
SERVERING: 10°C.
LAGRINGSPOTIENTIALE: 5 til 10 år.
VINTAGE: 2016
Vinen har en smuk gylden farve. Dens bouquet oser af eksotiske frugtnoter som citrus og ananas, og afslører rige honningelementer, grillede mandler og kanel samt smørnoter. Rig, fed og frisk med en lang velafbalanceret og mineralholdig finale. Denne vin har et godt potentiale for lagring. Den fungerer godt med skaldyr som hummer eller foie gras.