info@caribbeanrumtraders.dk
Phone: +45 72 11 80 60

Domaine Dubreuil-Fontaine Aloxe-Corton « Les Vercots » 1er Cru

Country/Region Bourgogne, Frankrig
ABV -
Age -

Bourgogne-regionen i Frankrig har været hjemsted for vin lige siden romerne plantede de første stokke for 2000 år siden. Vinen blev videreudviklet af munke op igennem århundrederne, og siden tog hertugerne af Bourgogne over. Vinproduktion er blevet raffineret og perfektioneret gennem tiden, hvilket har resulteret i en af de mest ikoniske vinregioner i hele verden.

I Bourgogne nær byen Pernand-Vergelesses, finder man den familieejede virksomhed Domaine Dubreuil-Fontaine. Vinhusets historie starter i 1879, hvor Pierre Arbinet etablerer vinmarker, der senere overdrages til svigersønnen Julien Dubreuil. I dag styrer Christine Gruere-Dubreuil de gamle marker, efter at have afløst sin far - Bernard Dubreuil. Christine er 5. generation i familien, og dette gamle vinhus er i sandhed en familievirksomhed.

UDBYTTE (I ANTAL FLASKER): 6 000

DRUE: Pinot Noir

ALDER PÅ VINSTOKKE: 30 år

FADLAGRING: 16 måneder i egetræsfade. 15% ny eg.

SERVERING: 16°C.

LAGRINGSPOTIENTIALE: 3 til 6 år.

VINTAGE: 2016

Flot silkeagtig rubinfarve. Fremtrædende aromaer af røde og sorte frugter, kirsebær og krydderier i sin ungdom. Den udvikler blomster og syltetøjsnoter med alderen. Robust, elegant og frugtagtig med en solid og struktureret krop. Denne vin åbner meget op efter 3 til 5 år på flaske.